Zwangerschapsmassage

De zwangerschap is een bijzondere periode in je leven. Er groeit een kindje in je buik. Dat vraagt ook het een en ander van je lijf. Een zwangerschapsmassage kan hierbij ondersteunend werken en is een kado voor jezelf en je kindje. De massage is vooral gericht op ontspanning, het voelen van je lichaam en het tot rust komen in je hoofd. Het is daarom ook heel fijn om deze massage in je verlof te doen zodat je ontspannen de bevalling ingaat.

 

De massage wordt uitgevoerd vanuit een comfortabele zijlig om de rug en de achterkant van het bekken te masseren. Vervolgens wordt vanuit ruglig de nek, schouders, benen en voeten gemasseerd. Hierbij zet ik de massagebank iets omhoog zodat je niet plat ligt en krijg je een comfortabele knierol. Op deze manier ontstaat er geen druk op de holle ader. Sommige vrouwen vinden het fijn als de buik wordt gemasseerd, anderen juist niet. We overleggen altijd samen waar de behoefte naar uitgaat.

 

De massage kan goed gecombineerd worden met aanleren en voelen van een diepe buik- en bekkenadem wat de bevalling ten goede komt. Als zwangerschapsyogadocent heb ik hier veel ervaring mee. Geef aan als je hier prijs op stelt dan passen we dat in de massage in zonder extra kosten.

 

Je kunt kiezen voor een massage van een uur of een half uur (bijvoorbeeld alleen de rug). Mocht je veel ervaring hebben met massages en kun je nog makkelijk lang in een houding liggen dan kun je ook voor anderhalf uur kiezen.

Het is ook mogelijk om de massage te combineren met zwangerschapsyoga, bijvoorbeeld een half uur yoga en een half uur massage.

 

Zie hier voor de tarieven voor een zwangerschapsmassage.