Zwangerschapsmassage

De zwangerschap is een bijzondere periode in je leven. Er groeit een kindje in je buik. En dat vraagt ook het een en ander van je lijf. Een zwangerschapsmassage kan hierbij ondersteunend werken en is een kado voor jezelf en je kindje. De massage is vooral gericht op ontspanning, het voelen van je lichaam en tot rust komen in je hoofd. Het is daarom ook heel fijn om deze massage in je verlof te doen zodat je ontspannen de bevalling in kunt gaan.

 

De massage wordt gestart vanuit een comfortabele zijlig met kussens om de rug en de achterkant van het bekken te masseren. Vervolgens worden vanuit ruglig de nek, armen, benen en voeten gemasseerd. Hierbij zet ik de massagebank iets omhoog en krijg je een comfortabele knierol zodat er geen druk op de holle ader ontstaat. Sommige vrouwen vinden het fijn als de buik wordt gemasseerd, anderen juist niet.

We overleggen altijd samen waar de behoefte naar uitgaat.

 

De massage kan goed gecombineerd worden met aanleren en voelen van een diepe buik- en bekkenadem wat de bevalling ten goede komt. Als zwangerschapsyogadocent heb ik hier veel ervaring mee. Geef aan als je hier prijs op stelt dan passen we dat in de massage in.

 

Je kunt kiezen voor een massage van een uur of een half uur (deelmassage). Het is ook mogelijk om de massage te combineren met zwangerschapsyoga, bijvoorbeeld een half uur yoga en een half uur massage.

Ook is het mogelijk samen met je partner te komen zodat ik jullie een aantal massagetechnieken kan leren om thuis mee aan de slag te gaan.

 

Zie hier voor de tarieven.