Type massages

Voorop staat dat iedere massage met aandacht en afgestemd op de persoon plaatsvindt. Voorafgaande aan de massage stel ik daarom altijd een aantal vragen en bespreken we samen het doel van de massage.

 

'Klassieke' massage

De meeste mensen komen voor een "klassieke" massage. Deze massage is gericht op het ontspannen en stimuleren van de verschillende weefsels en systemen in het lichaam. Ik begin de massage meestal met bindweefselmassage op de rug waarbij de huid en de lagen daaronder worden los gemaak en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Daarna werk ik met strijkende bewegingen (Effleurages) en knedingen (Petrisages) om verklevingen los te maken en de doorbloeding in bepaalde gebieden te stimuleren. Indien nodig werk ik ook met strekkingen, schuddingen en rustige mobilisatie van de gewrichten.

 

De massage kan ook vooral op ontspanning gericht zijn. Het accent ligt dan op rustige uitgevoerde strijkende bewegingen met warme olie. Er wordt dan niet of zeer mild gekneed. Het doel is gelegen in het algeheel ontspannen en het tot rust brengen van het zenuwstelsel. Deze massage is geschikt voor mensen met een gevoelig en geprikkeld lichaam bijvoorbeeld door stress, chronische klachten, een burn-out, fibromyalgie, CVS of mensen die stevige druk niet goed kunnen verdragen. Het kan ook een fijne massage voor oudere mensen zijn. Het voelen en verdiepen van de ademhaling door middel van zachte handgrepen kan onderdeel zijn van deze massage.

 

Massage bij specifieke klachten 

Deze massage ondersteunt het herstel bij specifieke klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (lag)e rugpijn, tennisarm, overmatige spanning in nek/schoudergebied of problemen in de benen. Het aangedane gebied wordt behandeld in combinatie met een onderdeel van de rug dat via het zenuwstelsel in relatie staat met het klachtgebied. Er wordt gewerkt met bindweefselmassage, spierknedingen (petrisages), triggerpoints, effleurages en mobilisatie van de omliggende gewrichten. Bij specifieke klachten zijn meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat en zal er doorgaans ook een verandering in het dagelijks leven nodig zijn om herhaling van klachten te voorkomen. Samen kijken we naar het grotere plaatje voor een optimaal resultaat. 

 

Ayurvedische massage

Ayurveda betekent "wetenschap van het leven". Het is oud holistisch systeem uit India over balans en gezondheid. Een belangrijk onderdeel hierbij vormt massage. Bij een Ayurvedische massage wordt de massage afgestemd op de persoon. Er wordt gewerkt met een ruimte hoeveelheid Indiase kruidenolie. Het is een lichaamsmassage met lange effleurages waarbij ook de buik, het hoofd en gezicht worden gemasseerd. Ook bepaalde marmapunten (drukpunten) worden gestimuleerd. Een Ayurvedische massage is een massage die gericht is op het in balans brengen van lichaam en geest. Deze massage duurt 75 minuten.

 

Voor alle massage geldt dat ik natuurlijke verwarmde olie gebruik.