Massage

Het ondergaan van een massage is tijd en aandacht voor jezelf. Een massage werkt door op verschillende weefsels, organen en systemen in het lichaam waardoor het de balans en gezondheid bevordert. 

Er kan een bepaalde aanleiding zijn voor een massage zoals:

  • vermoeide en pijnlijke spieren, een blessure of klachten aan het bewegingsapparaat;
  • overbelasting en stressklachten, bijvoorbeeld slecht slapen, prikkelbaar, hyperventilatie;
  • slechte doorbloeding in verschillende weefsels door een hoge basisspanning;
  • een verminderd lichaamsgevoel en veel "in het hoofd zitten';
  • chronische aandoeningen zoals fibromyalgie, CVS of reuma.

Lang niet altijd is er een specifieke reden aanwezig. En dat is ook helemaal niet nodig.  Een massage is een moment waarin je helemaal tot rust kunt komen, zowel fysiek als mentaal door het positieve effect op het zenuwstelsel. 

 

Naast mijn kennis van verschillende massagetechnieken, anatomie en fysiologie maak ik ook gebruik van oosterse kennis en inzichten uit de Yoga, Ayurveda en van de Meridianen. Mede door mijn ruime ervaring als yogadocent (meer dan 10 jaar) en het voortdurend volgen van bijscholingen bezit ik inmiddels een uitgebreide kennis van het menselijk lichaam.

 

Uiteraard is de massage altijd afgestemd op de persoon en overleggen we welk type massage het beste aansluit. Sommige mensen vinden bijvoorbeeld stevige druk fijn anderen juist niet. Onder het kopje type massages lees je hier meer over.